“Abschied nehmen tut weh”, ook voor aftredende prinses Mariëlle van Damesgarde De Geête van Groeët Ghen Heij/Heerlerheide

Door Callie Steijaert

Over amper 48 uur gaat een einde komen aan het carnavallistisch prinses zijn van Mariëlle van Dalfsen. Het afgelopen carnavalsjaar was zij immers, als prinses zijnde het stralende middelpunt van Damesgarde De Geête van Heerlerheide, nee van de traditionele “elfde van de elfde”, is de benaming Groeët Ghen Heij. Zonder enige aan of opmerking kan met grote stelligheid aangegeven worden dat de regeerperiode van Mariëlle een aaneenschakeling is geweest van “sjpass en plezeer”. In deze context pakte zij, zoals het hoort, met haar stralend uiterlijk en vrouwelijke charme het voortouw. Waar zij, samen met haar De Geête zich presenteerde, zowel in als buiten de directe regio, ondervond zij veel waardering voor haar optreden en werd de juiste beleving van het carnaval alle eer aan gedaan. Daarvoor zijn de woorden dank en chapeau op Groeët Ghen Heij voor Mariëlle dan ook de juiste definities,

Alvorens haar laatste prinssessen uurtjes daadwerkelijk tot het einde gaan behoren wil Mariëlle, middels dit medium, een terugblik geven aan haar fantastisch regeringsjaar, aan welk verzoek wij graag willen voldoen, gewoon omdat ze dat ook verdiend heeft.

Marielle: “genieten van het leven doe je samen met familie en vrienden. Wat heb ik mogen genieten vanaf het begin van prinses te zijn tot nu nog op dit moment. Het is dan ook werkelijk met geen pen te beschrijven wat voor een feest het is om (carnaval)-prinses te zijn. Ik dacht dat ik wel wist wat het in zou houden omdat ik het toch wel vaak van dichtbij had meegemaakt, maar het is nog heel veel meer dan dat. Zoveel gezelligheid, zoveel positiviteit en aandacht, hoe bijzonder is dat.

 

Toen het nieuwe seizoen 2017/2018 aanbrak op de “elfde van de elfde” ging het allemaal weer verder op dinsdag 7 november jl. waar ik geïnterviewd werd bij het koffie-uurtje in Heerlerheide in het programma  “Uur van de Buurt” dat in het teken stond van Carnaval.

Hierin werd ingegaan op wat er bij komt kijken wanneer je als prinses gevraagd wordt. Enkele dagen later was Oad op Nuj in Heerlen waar wij {de nu drie ex-prinsen zijnde Prins Rick, Prins Angelco, Stadsprins Ties 1e en Prinses Mariëlle} samen mochten aftellen om het startschot te geven van het nieuwe carnavalsseizoen 2017/2018, wat een spektakel, een echt kippenvel moment.

 

In de dagen erna hebben wij diversen carnavalistische evenementen bezocht met o.a. een schlager-liedjes middag bij de Kuus oet Panningen tot een dameszitting in Hoensbroek en natuurlijk het ex-prinsenbal op Ghen Heij…..en dat allemaal samen met mijn Geetjes die stuk voor stuk hun best hebben gedaan om er een groots feest van te maken en dat allemaal voor mij, bedankt hiervoor, zo lief en dan voel je je ook echt een prinses.

 

Komende zaterdag 3 februari is het dan voor mij als prinses echt afgelopen……jammer.

Aan al deze leuke en bijzonder mooi moment in mijn leven komt een eind, het heeft mij veel herinneringen gebracht en iets zeer speciaals toegevoegd aan mijn leven Ik had het voor geen GOUD willen missen, ik ga hier nog vaak op terug kijken en wil daarom dan ook iedereen bedanken voor de gezellige tijd en mooie momenten die ik heb mogen beleven als Prinses Mariëlle de 1ste van Ghen Heij……Alaaf”. Bedankt Mariëlle, maar de schlagersong des Jahres 1965 geeft aan: “Abschied nehmen tut weh”, dus nu ook voor jou.

 

 

 

 

 

Informatie

Programma November                    2018:

           3 november 

        De Geête trappe                       alvas aaf

         11 november                Opening Carnaval

13.00 uur Carnavalsmis

         17 november 

             Receptie

        Jubileumavond                 D.G. de Geête

         24 november

      Jubileum galaavond

             ex-prinsen

          

 

Programma 2019

Zondag 6 januari
Prinsenproclamatie vanaf 16.11 uur
Vrijdag 11 januari
Prinsenreceptie vanaf 19.11 uur
Zondag 13 januari
Herrensitzung
Dameszitting Café D'r Bolle
Zondag 27 januari
Dameszitting SHJ
Zaterdag 23 februari
Geetebal
Zaterdag 2 maart
Kinderoptocht + Bal
Maandag 4 maart
Optocht + Bal
Dinsdag 5 maart
Adieu Vasteloavend